Pages

petek, 4. avgust 2017

Jadrtovac, Morinjski zaliv – zaliv Zaražanj, Zmajan

Ponoči sva imela invazijo komarjev. Ni pomagal niti vrtni ogenj, niti pršilo, autana je zmanjkalo. Zjutraj se jim Bogdan uspešno maščuje. Vsi komarji, ki niso pravočasno pobegnili, so pokojni – vsaj upava tako.

Gremo v vaško trgovino in v edini bife “Dalmatino”, na najcenejše pivo in kapučino na potovanju. Naglica naju je zapustila. Pregnal jo je vročinski val.

Ko lezemo v gumenjak, foto pade v morje. Nahrbtnik se je odprl, ker je bil dodobra naložen s stvarmi iz trgovine in ven je zletel samo fotoaparat, ki je bil na vrhu, napolitanke so ostale… Bogdanova reakcija je bila bliskovita, a mehurčki na površini morja ne pomenijo prav nič dobrega.

IMG_4368IMG_4369IMG_4373
Spominska kartica je preživela potop in to so zadnje slike nekega fotoaparata….

Morinje, nesrečni kraj. Lani se je tu v Laro zaletela nemška jadrnica, letos foto v morju. Naslednjič bova dobro premislila, ali je vredno sidrati tukaj.

Foto je šel takoj v obdelavo, beri spiranje, sušenje in razstavljanje, kar še vedno traja…

Nesrečni kraj zapustiva šele po kosilu in se preseliva 9 milj oddaljeni zaliv Zaražanj na otoku Zmajanu. Na morju je bonaca, v zraku 36 stopinj. Ni pravi dan za potovanje. Lahko bi povozila še kakšnega kita, ki hrbtno plava in se hladi.

P8040087P8040088

Ni komentarjev:

Objavite komentar