Pages

ponedeljek, 28. maj 2018

Jurjeva luka, Lastovo

Včeraj, v nedeljo, sva bila dolgo v Morinjah. Najprej je Bogdan zvezal in zacinil elektriko za pozicijski luči na sprednji ograjici. Sledil je sprehod do trgovine po napolitanke in cedevito. Brez tega bi težko preživeli, glede na trenutno prezaloženost. Na poti nazaj na barko še obvezen postanek v edinem bifeju daleč na okoli, na wifi-ju in najcenejšem pivu na Hrvaškem – po 12 kun.

Po vseh naporih nedeljskega dopoldneva skočiva v vodo, ki ima v zalivu 25 stopinj. Božansko, razen barve…

Ob 2h zaliv končno zapustimo. Na odprtem morju mrgoli jadrnic, vetra je le za vzorec. Nekaj časa opazujeva gužvo, nato skleneva nadaljevati na Lastovo.

Morje je bilo mirno, jadrom je pomagal motor, sijala je skoraj polna luna – skoraj kičasto.

Ob 4,30 Oto osrečiva s sprehodom v Ubliju, nato se premaknemo na sidro v Jurjevo luko, kjer mirno drema Urekeke. Ob 5h zaspimo, ob 8h nas zbudijo Urekekci. Iztok je z Urošem malo hitreje na poti v Grčijo, kot mi. Po prijetnem klepetu ob kavici in travarici odhitita na carinski pomol, mi pa se prevežemo na severni pomol Jurjeve luke in spanje nadaljujemo.

Opoldan smo vsi trije kot novi.

Ko pogledamo v svet, se na pomol zraven nas priveže ribič in nam podari ribe. Zahvalimo se z adijevim savinjonom.

DSCN0378DSCN0383DSCN0384DSCN0395

Posvetimo se hišnim opravilom. Lari zamenjam dežni plašč (šotor) za sončno zaščito (bimini). Temperature so poletne in nadaljne plovbe brez sence ne bomo preživeli, saj smo že sedaj lepo ocvrti. Nato skuham bižijanac (dušena jagnetina s krompirjem in mladim grahom (biži)) za naslednje dni. Bogdan zamenja eno žrtveno anodo na kobilici in očisti podvozje barke. Jutri zjutraj imamo v načrtu daljšo etapo proti Italiji.

Potem kopanje, sprehod, pivo, še malo sprehoda in sedaj spat, da bomo zjutraj v formi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar