Pages

sobota, 26. maj 2018

Morinje

Bil je naporen dan.

Bogdana je v Šibenik že zgodaj dopoldan iz Trogira dostavil prijatelj Čačič, ki se je z ekipo slovenske mornarice vračal domov v Izolo po jadralnem tednu na najeti jadrnici Kufner 57.

Vroče je bilo kot v peklu. Šibenik ima idealno lego, da se kamnita obala z okolico “prijetno” ogreje. Po opravkih sva drvela sem in tja. Pri Jordanki opereva in obesiva še zadnjo pošiljko umazanega perila in povabiva prijatelja na kosilo. Ob 18h izčrpana posadka končno zasede svoje položaje. Kapitan razvozlja makrame s katerim smo bili za vse večne čase privezani na bojo in obalo. Odplujemo.

Naslednja naloga je bila doliti nafto in vodo. Na obali lahko doliješ vodo smo na plačljivih privezih, na črpalki je nimajo. Obstaja pa novejša črpalka Lukoil nasproti marine Mandalina, kjer sva dobila vse, vključno s prijaznim prodajalcem in s sladoledom. Potem je življenje postalo malo lepše, hladnejše.

Med potjo na odprto morje smo srečali udeležence regate Super 52, ki že cel teden regatirajo med šibenskimi otoki. Lepe jadrnice.

DSCN0363DSCN0364DSCN0369DSCN0370DSCN0371DSCN0372DSCN0374

Sidro sva ponovno enkrat vrgla v Morinjah (Jadrtovac), kjer tišino motijo le ptice in enkrat na večer Kenedijevka (50 let stara dizel lokomotiva – za tiste, ki ne stanujete ob železniški progi LJ-KP).

Ni komentarjev:

Objavite komentar