Pages

sobota, 21. julij 2018

Argostoli, Kefalonija

DSCN3569DSCN3574DSCN3576

Veter je pihal še dolgo v noč in nas zibal. Drugi motilni faktor so tovornjaki, ki izvirajo iz trajektov in se peljejo proti končnim ciljem na otoku prav mimo marine. Ponoči in zjutraj trajektov ni, a vseeno marina v Porosu ni prav romantičen kraj.

Po sprehodu do pekarne izplujemo proti Argostoliju. Veter gre zjutraj k počitku in se zbudi popoldan med 13. in 16. uro. Večino poti motoriramo ob obali s kilometrskimi plažami in hotelskimi naselji. S skokom v morje se ohladimo v zalivu Kateleios, kjer bi se dalo v mirnem vremenu tudi prespati.

Na poti proti zalivu Argostolija je ob južni obali Kefalonije v morju vse polno čeri in plitvin. Karta ni prav natančna. Priporočljivo je natančno opazovanje barve morja, kar je veliko bolj zanesljiva metoda kot buljenje v ekran.

DSCN3579DSCN3581DSCN3598DSCN3597DSCN3603DSCN3616

Argostoli je glavno mesto Kefalonije. Je moderno in zelo mestno. Ponudba je prilagojena križarkam. Nastopajo vse znane blagovne znamke cunjic, nakita in še česa. Temu prilagojena je tudi cena veza na mestni obali, ki je 15 eur (100 kn), kar je največ kar sva do sedaj plačala za tovrstni vez.

Medtem, ko Bogdan sprehaja Oto, nekdo skoči na našo barko. Skoraj me kap, ko zagledam Urekekca. Barko ima parkirano tri veze stran. Nič se nismo dogovarjali kam bo kdo plul, niti nisva opazila njihove barke ob rivi. Skupaj preživimo prav lep večer…

Ni komentarjev:

Objavite komentar