Pages

sobota, 6. maj 2017

Komoševa, otok Iž – zaliv Lovišta pri Tisnem, Murter

Ko zjutraj odhajava, Mali Iž dobi novo zalogo vode. Nimajo še vodovoda s kopna kot sosednji otoki, zato jim vodo dostavlja do roba potopljena Zrmanja.

Napovedan je močan jugo, vendar se v brezveterju odpeljeva do Preka na Ugljanu, kjer domuje barka, ki naju je lani v nočnem neurju zadela v krmo. Srečava lastnika, ki sta presrečna, da se je popravilo uredilo brez kakršnihkoli komplikacij (nemška zavarovalnica pač…).

IMG_0358IMG_0368IMG_0369

Do južnega konca Pašmana je pihljal SZ skromna 2 vozla, tik pred rtom vendarle zapiha korajžnejši jugo in med murterskimi otočki jadrava do Betine, naprej do Tisna naju poganja motor. Priveževa se na operativno obalo desno pred dvižnim mostom in greva v konobo čez cesto na pivo, pico in free wifi. Začne rahlo deževati, zato sedeva pod napušč in ne pod senčnik ob cesti. Nenadoma zaropota in pred konobo, kot v počasnem posnetku, domačinski kombi naredi salto in bočno pristane skoraj med gosti. Grižljaj pice se mi je ustavil v grlu in nadaljeval svojo pot, ko je voznik zlezel iz avta brez praske.
Raje odplujeva sidrat v miren zaliv Lovišta. Napovedanega obrata vetra ne dočakava, samo dež.

IMG_0373IMG_0372IMG_0377

Most v Tisnem se izven sezone odpira samo v ponedeljek, sredo in petek ob 9h zjutraj in ob 9.30 se zapre (ne glede na količino bark? – vsaj tako piše).

Ni komentarjev:

Objavite komentar