Pages

četrtek, 18. maj 2017

Othoni – Palaiokastrita

Zbudiva se ob 10h (greek time) in “skočiva” v turkizno vodo, ki ima že celih 18 stopinj. Sledi izlet na kopno.

Prvi, ki ga srečava, ko se iztovorimo iz gumenjaka, je Bojan Brecelj, fotograf/novinar/raziskovalec, na poti na Itako, kjer bo raziskoval življenje otočanov v okviru 3-letnega projekta Med-project (www.Selffishstudios.com). Ponoči je s še dvema članoma posadke po dveh dneh in nočeh priplul z Lastova s krasno leseno jadrnico NaLu z latinskim jadrom (cat boat by Sciarrelli). Kapitan ga je leta 2014 z vinogradniki srečal v Milni na Braču, kjer je temeljito obnavljal svojo 7,5m barko, eno od osmih izdelanih.

IMG_0858IMG_0860IMG_0871

IMG_0880IMG_0882IMG_0883

Babis Likas ima zaprto in nekaj zidari. Tudi terase ta hip ni, zato greva na Mithos in WiFi k Antonisu, kjer pijejo kavo domačini in “delajo” uslužbenci pristaniške uprave. Ko obdelava vse možne vremenske napovedi, se kljub šibkemu vetru odločiva nadaljevati. Prav daleč ne prijadrava, samo do znanega letovišča Palaiokastrita na zahodni strani Krfa.

IMG_0892IMG_0896IMG_0897

Ko sidrava, Bogdan zagleda poleg verige še črno vrvico. Panika, saj to je najina panula. Previdno jo začneva vleči izpod barke. Imela sva veliko sreče (več kot p..), da se ni navila okoli propelerja…

Ni komentarjev:

Objavite komentar