Pages

četrtek, 11. maj 2017

Vieste

Jugo dere, sonce se vedno bolj skriva za oblaki, vidljivost je le par km. Napoved vetra za popoldan je 9 boforov. Ostajava tu, torej sledi raziskovanje mesta. Turistov še ni veliko, izletniški čolni počivajo in tudi trabucco še ne dela. Le ribiči s kočami so v vsakem vremenu na morju, po štiri dni na teden, od petka do nedelje barke počivajo v luki.

IMG_0484IMG_0489IMG_0492IMG_0494IMG_0496IMG_0499IMG_0502IMG_0506IMG_0507IMG_0521IMG_0522IMG_0527

Na tržnici kupiva le nešple, saj sva še vedno dobro založena. Sicer pa je Vieste prav prijazno mestece.

Med čakanjem na ugodnejše vreme je čas za popravilo avtopilota, ki je po odhodu z Visa začel škrtati in zaključevanje tistih del na barki, za katera je v Vrsarju zmanjkala kakšna ura.

Proti večeru pripluje v marino velik nov češki katamaran na poti iz Bretanje na Murter. V zadnji etapi so potegnili iz Messine in danes z jugom prisrfali v Vieste. Jutri nameravajo na Vis.

Že v temi prispe še monfalconska regatna jadrnica. Dopolnijo posadko in po dveh urah spet odplujejo v viharno noč.

Proti jutru naj bi nas prešla vremenska fronta, trenutno dežuje. Kaj bo prinesel nov dan, bomo še videli, napovedi do sobote niso preveč obetavne, nato naj bi nastopilo poletje…

1 komentar:

  1. Ja končno nadaljevanje, Petra. Ravno sem hotel vprašati kapitana, če morda Ota piše Blog, da vidim, če se tam kaj dogaja. V tem primeru pa res upravičeno rečem "Pas mater" :)))

    OdgovoriIzbriši