Pages

petek, 21. julij 2017

Preveza – zaliv Arillas

Zjutraj gremo v center Preveze iskat pekarno, ki je včeraj zvečer zaradi množice sprehajalcev nismo našli. Grška mesta so vsak večer polna obiskovalcev od blizu in daleč. Trgovine so odprte, kafiči polni.

IMG_3790IMG_3792IMG_3793

Na našem privezu, južno od centra mesta, nasproti marine Kleopatra, smo nanizani kot račke. Malo pred nami izpluje tudi Frenk Kogovšek s svojo E-31 dvojambornico na solo vožnjo proti Sloveniji. Pridružil se mu bo še Mušič s svojo Melody.

IMG_3798IMG_3799IMG_3804

Za prenočevanje izberemo zaliv Arillas, 3,5 milje pred Syvoto (Mourtos). Sidramo se in privežemo krmo na čelo pomola malega ribiškega mandrača, zaščitenega pred SZ vetrom s kamnitim valobranom. Sosedje Grki so tu vezani že teden dni. Oče Yeorgos z ženo Dimitrijo in sinom Maksimiljanosom so na letnih počitnicah. V Patrasu sta oba starša učitelja telovadbe, Yeorgos je tudi inštruktor jadranja (in prijatelj skiperja Zorana iz Srbije). Poletja preživljajo na svojem Firstu 305 v manj obleganih zalivih Jonskega morja. V Patrasu se letos zaradi meduz ne morejo niti kopati. Zvečer, ko zapiha burin, v klepetu na pomolu izvemo veliko uporabnih jadralskih informacij. Yeorgos zna dobro angleško in nam je povedal marsikaj o Grkih in Grčiji. Srečanje z grško družino je bilo za nas zelo zanimivo in prijetno.

IMG_3810IMG_3811IMG_3812IMG_3817

Ni komentarjev:

Objavite komentar