Pages

torek, 5. junij 2018

Antisamos, Kefalonija

Ladjedelnica, kjer popravljajo Urekeke, leži severno od vasice Vlycho, tam kjer se cesta Levkada – Vasiliki najbolj približa morju. Vse je milo rečeno zanikrno, a uspešno deluje, tako ladjedelnica in navtična železnina, kot tudi čarter baze na vaški obali in vzorna pekarna.

73-letni hipijevski Takis servisiranje bark postopoma prepušča sinu. Škver je postavil lastnoročno iz nule. Tudi plavajočo pisarno in delavnico je sam zvaril iz 20 ton železne pločevine in ene tone elektrod. Še prej pa je “izumil” varilni agregat, ki ga žene ladijski motor.

DSCN0681DSCN0707DSCN0702DSCN0699DSCN0692DSCN0684DSCN0677DSCN0711DSCN0712

Ob 10h Urekekce prepustiva njihovi usodi, beri grški natančnosti z dobavo nadomestnih delov, in se odpeljeva naprej proti Peloponezu. Severno od Nidrija, po priporočilih, najdeva menda najcenejšo črpalko daleč na okoli. Na voljo je tudi voda. Očitno je črpalka Slovencem poznana. Tam srečamo jadrnico Shimshal iz Izole.

Ob Meganisiju si privoščiva skok v vodo. Kljub temu, da ima 25 stopinj, ohladi.

Pot naprej je precej nezanimiva. Razen ene ure divjega jadranja med Levkado in Itako, je cel čas brnel motor. Sidro vržemo v prijaznem, lepem zalivu Antisamos, blizu Simija na Kefaloniji.

Ota uživa v sprehodu, šef v podvodnem svetu s svojo puško. Rezultat je bil pomirjen pes in ena porcijska orada.

Zvečer prejmeva sporočilo, da so Urekeke še pravočasno pošraufali in tik pred temo splovili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar