Pages

ponedeljek, 4. junij 2018

Vlyhro, Levkas

Zjutraj gremo nakupovat, tokrat za Laro. Barka dobi novo plavajočo vrv za privezovanje na obalo, kadar smo na sidru, nov škopec za dvižnico genakerja, da zgornji ležaj ne bi kapitanu zgolj slučajno priletel na glavo, in novo protidrsno oblogo za jedilno mizo.
Po obisku pri mesarju si privoščiva še grško kavo in frapee. Domačini vsi po vrsti stokajo, kako vroče je že od aprila. Pomladi ni bilo. Predvidevajo bo poletje trajalo kar do zime.

Ko se vneva k barki je najino mesto označeno s prepovedjo parkiranja. Sosed Anglež pove, da je bila na obisku obalna straža in določila, da na najinem mestu privez ni dovoljen. Angležev komentar: typical greek… Nič hudega, saj sva itak imela namen takoj oditi.

V Levkaškem kanalu se proti jugu vali čreda jadrnic. Na morju je ogromno čarter bark, na privezih čaka še ogromno nezasedenih čarter bark. Kako to izgleda avgusta?

DSCN0658DSCN0663DSCN0664DSCN0665DSCN0668DSCN0670a

V zalivu Vlyhro brez težav najdeva Urekeke, parkirano na kopnem. V pogonsko nogo barke je začelo vdirati morje. Mojstri so napako hitro odkrili, le nadomestni del dobijo jutri.

Da se posadka nebi preveč dolgočasila, jima delava družbo in tudi prespiva privezana na ponton ladjedelnice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar