Pages

nedelja, 24. junij 2018

Zaliv Potamos, otok Halki

DSCN2036DSCN2041

Včerajšnji dan je bil kar naporen. Zjutraj smo porabili preveč časa za sestavljanje, pa še pristaniška oblast je kapitana, medtem ko je pri branjevcu kupoval zelenjavo, povabila na obisk kapitanije. Nič posebnega, vprašajo kdo si, ali imaš vse papirje za barko in od kod si prišel, kam greš – pa si ob dobre pol ure, če pisarna slučajno ni zaprta. Kaj Janša, Cerar ali Pahor, luški kapitan Slovenijo pozna le zaradi Zahoviča.

Ob 12h smo skrajšali glavno jadro in krenili v spopad s katabati pod Karpatosom, ki so dosegali kar 36 vozlov. Med Sario in Halkijem so bili valovi odprtega morja spoštljivi, vleklo je do 20 vozlov in smo hitro napredovali. Za ubogega Hanzija (avtopilot) je bila vožnja preveč športna in je 10 milj pred Halkijem omagal.

Tokratna izbira, zaliv Potamos je bila dobra. Morje je bilo neverjetno mirno, okolica prav lepa. Dno je čista mivka. Paziti je potrebno na nekaj osamelih skal in prelomnico, kjer se dno proti urejeni plaži zelo hitro dvigne. Halki leži v sosednjem zalivu oddaljen 20 minut hoje čez hrib. Na pasjem sprehodu v mesto je Bogdan ugotovil, da se jadrnice na tamkajšnjem pontonu veliko bolj zibajo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar