Pages

ponedeljek, 26. junij 2017

Ios, zaliv Kolitsani – Ios – Folegandros, Karavostasi

Po kopanju sledi akcija osvajanja glavnega mesta Iosa, Ios.

IMG_2634IMG_2625IMG_2629

Glavna mesta otokov imajo praviloma luko za velike trajekte in hitre linije. Prostora za jahte ni veliko in kombinacija obojega + veter pomeni, da moraš imeti jeklene živce, da najdeš vez in se brez zapletov vežeš na obalo. Našega kapitana to ne vrže s tira, posadka to slabše prenaša. Danes smo uspeli v prvem poskusu. S pomočjo sosedov Nemcev se priveževa na sveže izpraznjen vez z muringom ter doploniva zaloge vode in goriva, kar je bil tudi osnovni namen pristajanja v “civilizaciji”, prepolni kopenskih in morskih turistov. Ota je presrečna, da končno najde sovrstnike, kapitana osreči klepet s iskušenim francoskim jadralcem, mene supermarket :)

Po dveh urah potenja (in enem Mytosu) odrineva proti zahodu. V kanalu med Iosom in Sikinosom in pod Sikinosom imava prav uživaški veter. Zadnje milje pred Folegandrosom je vendarle potrebna pomoč motorja.

IMG_2633IMG_2641IMG_2642IMG_2654IMG_2658IMG_2659

Sezona je tu. Sidrišče/pristanišče, ki ni med najbolj popularnimi, je polno. Komaj najdeva fliko peska za sidro. Veter je umrl in noč vročine ne prežene.

Ni komentarjev:

Objavite komentar