Pages

petek, 30. junij 2017

Milos, Fyropotamos – Milos, Adamas

Še bolj vroče je in vetra ni od nikoder. Po serijskem kopanju se prestavimo v Adamas, glavno mesto otoka, obnovit zaloge. V Adamasu je kot v peklu, 38°C. Morda zato, ker leži v zalivu potopljenega vulkanskega kraterja, ki je zelo zaprt na vse strani.

IMG_2844IMG_2849IMG_2851IMG_2852IMG_2854IMG_2858

V marini nas priveže prijazen “Dober dan”. Borut je skiper na motorni jahti Tesa iz Splita (Altura 690) in nas je opazil že predvčerajšnjim med kamni Kleftika.
Vezani smo na notranji strani pontona, kar je dosti bolje kot na zunanji strani. Pred marino je trajektno pristanišče in valovi velikih ladij so na zunanji strani nevarno veliki. Grozljivo zibajo privezane jadrnice. Prav čudno, da se jambori ne zapletejo.

Na popoldanskem obisku mesta se skoraj skuhamo, zvečer ni dosti bolje. K sreči je na pontonu voda (+ elektrika) in se pridno polivamo. Vsi trije spimo slabo in je hlad 32°C ob jutranji zori pravo olajšanje.

1 komentar:

  1. ojla....tile podatki o vročini in "kuhanju" posadke niso nič preveč prijetni...hehehe....ali naj prineseva hladen veter s severa s seboj.....? Na skorajšnje svidenje. A.

    OdgovoriIzbriši