Pages

ponedeljek, 6. junij 2016

Otranto–Othonoi

4.6. sobota

Vstaneva ob 5h, odbrziva ob 6h. Še jutranji pogled na mesto…

IMG_6471IMG_6474

Sledi 49 milj odprtega morja. Veter je bil in ga ni bilo in je spet prišel. Pod 2,5 vozli le zaženeva motor, na koncu glisirava na metulja. Na začetku je očitno pot za velike ladje v Jadran in iz njega, kasneje naju spremljajo le delfini. Prav prisrčno so se igrali ob najinem kljunu, skakali ven, plavali hrbtno. Predstava je trajala enih 10 minut.

IMG_6478IMG_6479IMG_6480

Po 11h urah zapeljeva okoli južnega rta grškega otoka Othonoi in v zalivu pred vasico vrževa sidro med množico sidranih italijanskih jadrnic in gliserjev vseh vrst na pomolu. Kasneje se nama posveti, da so izkoristili praznik in lepo vreme. Zdaj se zbirajo za zadnjo etapo, vračanje domov.

Na večernem sprehodu odkrijeva iz evropskih sredstev obnovljen mandrač na JV otoka, dovolj globok, z dobrimi privezi. Pravijo, da ni za južne in vzhodne vetrove.

Po Gregorjevih navodilih si zaželiva večerjo pri Babisu, a je imel žal zaprto. Odpre v ponedeljek. Sva pa spoznala njega in njegovega mladega psa, ki je proti Oti že pravo tele – izpeljanka pastirskega psa.

IMG_6487

1 komentar:

  1. Kalimera!!! Bravo za Grčijo. Zdaj pa Mythos, Ouza, Mythos, Ouza....vmes pa giros. Škoda za Babisa, pa nazaj grede morda, za slovo od Grčije, a do takrat je še tako daleč. Uživajta, naj vama čas teče po kapljicah tam doli!

    OdgovoriIzbriši