Pages

sreda, 1. junij 2016

Bari–Savelletri

31.5. torek

Ko se znebiva komarjev, sprehodiva Oto do pristana malih ribičev. Menda se vračajo z ulovom okoli 3h popoldan. Ne čakava jih. Odplujeva iskat črpalko in jo najdeva na drugi strani pristanišča, v marini Ranieri, levo od zgradbe Guardije Costiere. Nafta stane 1,46 €/l, menda malo več kot na cestnih črpalkah.

IMG_6246IMG_6252IMG_6255

Vožnja iz pristanišča traja kar nekaj časa in vidiš svašta, tudi zgoren trajekt od Anek lina.

Zunaj naju pričaka ugoden veter. Pol poti do Monopolija jadramo, nato veter izdihne in motor vdihne…

Plujeva mimo lepe apulijske pokrajine. Polno je rastlinjakov, vidijo se trulli-ji (okrogle kamnite hiške) in obmorske vasi. Ota se na to požvižga, raje si poišče ustrezno senco.

IMG_6260IMG_6264IMG_6268IMG_6282IMG_6284IMG_6930

Egnazia je bilo pomembno antično pristanišče.

Odpoveva se Monopoliju, prevelik je za dan po Bariju. Podava se v Savelletri, ribiško-počitniško vas. V peljarju piše, da tam najdeš vse. No, našla sva prav nov pomol, naseljen z ribiči. Pomol je v novi Navionics karti vrisan brez globin, v peljarju ga še ni. Potipava globine, ki so okoli 4 m, vprašava ribiče in se veževa sidro-krma na pomol. Stari del pristanišča je zelo plitev in bi bila še za našo Laro kriza.

Savelletri

Končno sva zašla v vasico. Menda šteje pozimi 800 duš. Na večernem sprehodu odkrijeva vse od ribarnice do pekarne, prazne počitniške hiše in prijazne domačine. Tudi lepa hiša Guardie Costiere, kjer bi se spodobilo javiti, je čvrsto zaklenjena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar